donderdag 10 april 2014

Netwerkleren en slikken

Interessante ochtend bij de Open Coffee in Hoogeveen. Ons werd de vraag gesteld of wij op de hoogte waren van de betekenis van het woord RI.

Helaas moet ik zeggen dat maar weinigen dit wisten. Als ik op google kijk kom ik tegen:
Ri (Frankrijk), een gemeente in het Franse departement Orne
Ri (Timrå) een plaats in de Zweedse gemeente Timrå
Route impériale, het wegennetwerk van het Franse Keizerrijk onder Napoleon
Eenheden
Het romeinse rijk (afk)
Indonesie landcode
Keizerkoning
Legerafdeling
Landcode op auto’s uit Indonesie
Oude japanse afstandsmaat
Romeins imperium

Maar dat we ook kunnen denken aan gezondheidsrisico’s?
ZZP-ers zijn een steeds grotere en belangrijkere arbeidsgroep in de Nederlandse economie. Maar bent u wel doordrongen van de gezondheidsrisico’s? Is er een gezonde balans tussen werk en privé? Voor ZZP-ers bestaat nog geen structurele arbozorg. Datzelfde geldt voor veel medewerkers bij kleine MKB-bedrijven.

Zo zie je maar weer dat behalve netwerken je bij de OCC ook kunt leren en je verdiepen in vele ondernemersonderwerpen waar je wellicht weinig van weet. Leren en kennisontwikkeling zien we steeds meer als een sociale activiteit waarbij mensen samen leren door met elkaar oplossingen te zoeken voor vragen, problemen en uitdagingen die ze hebben. Door andere mensen bij je leervraag te betrekken, maak je gericht gebruik van hun kennis, ervaringen en andere zienswijzen bij het oplossen van het probleem waarvoor je staat. Bij netwerkleren geschiedt professionalisering veelal onbewust en informeel door sociale interactie gericht op direct bruikbare oplossing/materialen in dagelijkse werkzaamheden.

Daarnaast hebben we ook geleerd dat er een wereld voor ons opengaat door het slikken van een CoQ10 een antioxidant die helpt om cellen te beschermen tegen oxidatiestress en vrije radicalen. Een proefpersoon (ik zal niet zeggen wie) die leed aan heftige stress en te weinig slaap door 2 banen, deze week de bcd in Assen, een relatiedag en dan ook nog de OCC en op zoek was naar haar balans heeft 2 pillen geslikt en leeft nu in extase, gezond en vitaal en de stress is ver te vinden. Al zingend schrijf ik nu ook dit verslag. Mochten er veranderingen optreden zal ik dit natuurlijk ook melden (als dit lukt )

Voor dit moment iedereen bedankt voor de aanwezigheid, de fijne gesprekken en op naar een goede gezondheid, beginnend op een cellulair niveau waar we elkaar hopelijk weer treffen op 8 mei a.s.

Mocht er iemand op deze dag een presentatie willen geven (15 minutes of fame) dit dan graag even doorgeven aan Lennen of Ingrid.

Groet, Ingrid

Geen opmerkingen:

Een reactie posten