maandag 17 maart 2014

Koffiedik kijken

Toen de koffie in Europa werd geïntroduceerd, voelde men direct dat er opwekkende kwaliteiten aan de koffie zaten. Men ging bijzondere krachten toedienen aan het zwarte nat, afkomstig uit het mystieke Midden Oosten. Er waren toen nog niet zulke geavanceerde filters, die alle koffiedrab netjes uit de koffie hielden. Waarzeggers sprongen hierop in, want zij meenden aan de hand van de drab die in je kopje achter bleef na drinken, je van alles te kunnen vertellen over je innerlijk en je toekomst.

Uiteraard waren deze waarzegsters niet feilloos. Men kreeg in de loop van de tijd minder vertrouwen in de koffiedikkijkers. In Europa is het op deze manier voorspellen van de toekomst in onbruik geraakt. In het land van herkomst van de koffie, Turkije, doet men nog steeds aan ‘koffiedik kijken’.

Ditmaal op 13 maart jl., boeiende discussies aan de stamtafel bij de Open Coffee in Hoogeveen. Normaal gesproken zijn er vele branches vertegenwoordigd. Opmerkelijk zagen we nu meerdere ondernemers die in dezelfde branche uitzendbureau/payroll/administratiekantoor aanwezig waren.

Door alle wetswijzigingen zoals: al in vaste dienst na twee jaar, geen concurrentiebeding meer, einde arbeidscontract aanzeggen, beperking van nul-urencontracten en reguleren van uitzendwerk kunnen we vaststellen dat niet alles postief is. De nieuwe Wet Werk en Zekerheid trekt de touwtjes voor flexwerken flink aan.

Maar zoals gezegd moeten we ook van negatieve boodschappen kijken naar de positieve kant en niet gaan koffiedik kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten